Snöhjältar

snow

Under veckan har vi testats av Liliums första riktiga snöoväder. Som vi  tidigare sagt så ställs det litet större krav på boendet i en bostadsrätt än i  rena hyresrätter. Det är vår egen egendom som ska skötas och underhållas och  några anställda “gårdskarlar” har vi inte utan vi får vara våra egna “snöhjältar” när våra entreprenörer inte räcker till. Så var fallet i veckan när  ovädret slog till i sin mest ogynnsamma kombination: Ösregn, fallande temperatur  skapar blötsnö som i kulingvindar packas hårt och sedan fryser till…. Som  bekant har vi trånga gator, olika entreprenörer för gata och gård och dåligt med  upplagsplatser för upplogad snö. Vi är ju också rädda om våra planteringar och  gräsmattor vilket också bidrar till att det blir trångt.
Sammantaget kräver detta att var och en hjälper till efter förmåga och  skottar där det behövs, stänger uppblåsta dörrar och håller sina egna p- platser  snöröjda så gott det går. Framkomligheten för snöröjningsfordonen är A och O för  att detta ska lyckas.
Vi i styrelsen tycker att eldprovet har fungerat ganska bra och vill tacka  alla våra “snöhjältar”, – ingen nämnd och ingen glömd, – som spontant tagit ett  tag med skyfflarna eller bistått sina grannar där så behövts. Till detta kommer  en bonus och det är ju att man mellan spadtagen får en chans att träffa sina  grannar och diskutera ditt och datt- ett slags mingel alltså!
Styrelsen vill också säga att vi noga följer snöröjningen tillsammans med  entreprenörerna och tar in synpunkter både från dem och våra medlemmar.  Exempelvis har vi upplåtit två lediga p- platser för snötippning och anvisat  möjligheter till tippning- bl.a genom att med skopa lägga upp snö på andra sidan  parkeringavbäraren när lediga framkörningsplatser finns.
Ett stort tack till er alla för er medverkan- det kommer mera snö- det kan  vi nästan lova!