Snart är det vinter igen

Efter en varm och härlig sommar kommer höstens vackra färger, snart är det dags för vintern att göra sitt intåg.

Här nedan har vi sammanställt några punkter som är viktiga att tänka på inför snöröjning och annat;

  • Temperaturen i lägenheterna bör vara 21 grader +/- 1 grad. För att få rätt värme i lägenheten är en termostat monterad på varje radiator som känner av temperaturen i rummet. När den förinställda temperaturen är uppnådd, stänger den av tillförseln av varmt radiatorvatten, då blir radiatorn varm upptill och kall nedtill, för att sedan övergå till helt kall. Det är helt normalt. Det är viktigt att termostaten inte täcks över för att kunna känna av rätt temperatur. Täck inte radiatorerna med gardiner eller möbler, för att få en jämn värme måste luften kunna cirkulera.
  • Tänk på att ställa undan utemöbler och annat som kan förstöras av nedfallande snö vid en eventuell takskottning.
  • Det är viktigt att skotta av terrasser och balkonger, för att undvika istappsbildning och för att undvika läckage vid snösmältning. Varje medlem ansvarar för att skotta sin egen balkong eller terrass.  Håll snö och is borta från terrassdörrar, balkongdörrar och takfönster, det är viktigt för att undvika kondens och is mellan fönsterrutorna.
  • Halkbekämpning i form av grus och sand är effektivt, tänk på att ett gruskorn lätt följer med in och fastnar i dörrar och hisspår. En bra idé är  att det finns en piassavakvast i porten för att sopa rent så att portar och hissdörrar öppnar och stänger som de ska.
  • P- platserna ska skottas av den enskilde medlemmen och man bör gärna skyffla upp snön på andra sidan  avbäraren (där så är möjligt). Behöver det sandas särskilt så har föreningen en egen sandlåda vid soprumsväggen.

Vi i styrelsen vill även påminna om att om man som boende upplever ett problem med att en dörr är svår att stänga, nycklar som kärvar eller liknande – att då anmäla detta direkt för att förekomma ett större problem längre fram.